Allergi/astma

Allergi 

Stoppet næse, nysen, kløende øjne, besværet vejrtrækning – lyder det som noget du kender? Så er du måske én af de ca. 20% af befolkningen, der lider af allergi. Allergiske symptomer viser sig også som høfeber, astma, eksem, nældefeber og ved fødevareallergi kløe i mund og svælg og mavegener.

Når man har en allergisk reaktion, sker der en overreaktion i kroppen, hvor kroppens immunforsvar er hyperaktivt over for ellers normalt uskadeligt stoffer. 

Vores immunsystem skal forsvare kroppen mod angreb af fremmede stoffer som fx. virus og bakterier.

Ved allergiudvikling sker der en “fejl” i kroppen, hvor stoffer i vores omgivelser, der normalt ikke er farlige, som fx. pollen, dyr eller husstøvmider, skaber en overreaktion fra immunforsvaret.

Ved fødevareallergi er det typisk helt almindelige fødevarer, som mælk, gluten, rejer, jordnødder eller visse frugter og grøntsager, der kan giver en allergisk reaktion. Se mere under fanen/afsnittet “Fødevarer intolerancer og overfølsomheder (gluten, laktose, histamin)”

Astma

Symptomerne ved astma er anfald af hoste, åndenød, pibende vejrtrækning og tendens til infektion i lungerne.

Astma er en slags betændelsestilstand eller inflammation i lungerne, der irriterer luftvejene. Astma hænger ofte sammen med allergi over for fx. pollen, støv eller dyrehår. Men det kan også skyldes tobaksrøg, infektioner eller luftforurening.

Astma forværres ofte ved anstrengelse, kulde og tør luft.

Kosten hjælper

Vores tarmflora har betydning for hele kroppens sundhed. Også i relation til allergi og astma ser tarmens bakterier ud til at spille en afgørende rolle. Derfor kan du have stor gavn af at gøre en indsats for at optimere din tarmflora.

Hvis det er allergi, skal vi først finde ud af, hvad du reagerer på, så du kan undgå dette – i hvert fald en periode. Herefter skal du ændre din kost, så du stabiliserer dit immunforsvar, samt hjælper tarmen i balance igen. 

En kostomlægning vil ofte også forbedre astmaen, specielt hvis den er allergisk betinget.

Kontakt mig og hør mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Ønsker du at blive kontaktet?

Du er velkommen til at kontakte mig, uanset om du uforpligtende ønsker at drøfte dine problemer, eller du vil bestille tid til kostvejledning.

Eller ring på: 4230 3027