Insulinresistens og Type 2-Diabetes
Der er ca. 230.000 personer med diagnosticeret type 2-diabetes i Danmark. Det skønnes, at der er lige så mange, der har sygdommen uden at være klar over det. Man ser desværre at stadig flere og flere yngre udvikler type 2-diabetes især pga. deres kost.
Desuden lider mange mennesker af insulinresistens uden at vide det. Det er forstadiet til type 2-diabetes.
Insulinresistens er det samme som lav insulinfølsomhed. Det vil sige, at kroppen reagerer langsomt på at fjerne overskydende sukker fra blodet. Det giver forhøjet blodsukker, som over længere tid bevirker, at cellerne bliver dovne pga. overarbejde, og de reagerer ikke længere på insulinet. Insulinet kan derved ikke hjælpe sukkeret ind i cellerne, og så vil sukkeret lagres i leveren og efterfølgende som fedt.
Ved konstant eller ofte at spise raffineret kulhydrater og sukker holder du denne mekanisme i gang.
Men du kan selv gøre noget! Lange de fleste kan spise sig rask med kost- og livsstilsændringer.
I en kostændring kommer du til at fokusere på en blodsukkerstabiliserende og antiinflammatorisk kost, hvor du spiser “langsomme kulhydrater”, som er grove og fiberrige. Masser af grønne grøntsager, gode fedtstoffer osv., som giver dig et fuldgyldigt måltid og et stabilt blodsukker.
Vi kommer desuden til at se på motion, søvn og stress i din hverdag, da det også har en betydning for udvikling af insulinresistens og type 2-diabetes.
Kontakt mig og hør mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.
Ønsker du at blive kontaktet?
Du er velkommen til at kontakte mig, uanset om du uforpligtende ønsker at drøfte dine problemer, eller du vil bestille tid til kostvejledning.